Masterplan

TRAINING

Projectmatig Werken

Training Masterplan

Bent je als team in staat om te werken onder tijdsdruk? En zijn jullie bekend met elkaars competenties? Het doel van deze training is om efficiënt en projectmatig te werk te gaan.

Maak de Tijdbom Onschadelijk

Om de tijdbom onschadelijk te maken en de missie te laten slagen is een strategische plan van essentieel belang. Maak gebruik van elkaars competenties. Want alleen samen lukt het je om binnen de tijd de tijdbom onschadelijk te maken. Wie heeft er een masterplan en lukt het als eerste de tijdbom onschadelijk te maken?

Waar bevindt de Tijdbom zich?

Om de locatie, de handleiding en de benodigde materialen in handen te krijgen, dient het team drie subopdrachten te voltooien. Training Masterplan duurt 4 uur.

De subopdrachten bestaan uit de volgende oefeningen:

Boobytrap Search

Accent op communicatie en afhankelijkheid van elkaar ervaren. Het speelveld bestaat uit een vierkant met 16 vakken. In deze vakken liggen de materialen die nodig zijn om het explosief uiteindelijk te ontmantelen. Vier deelnemers lopen geblinddoekt in het veld en krijgen aanwijzingen van teamleden aan de kant.

Zoom & Re-Zoom

Accent op duidelijk plan van aanpak en communicatie. Het team staat in een grote kring en iedereen heeft een eigen foto, die de anderen niet mogen zien. Het de bedoeling om de foto’s van groot naar klein te zetten. Achterop de foto’s staan woorden die aangeven waar de handleiding voor het ontmantelen zich bevindt. Alleen met een duidelijk plan van aanpak en goed communiceren zal deze opdracht slagen.

Competence Task

Accent op plan van aanpak maken en elkaar competenties gebruiken. Het team dient competentie-opdrachten te vervullen binnen de gestelde tijd. Hierbij is opsplitsen van de groep noodzakelijk, omdat niet alle taken met evenveel mensen gedaan hoeven te worden. Indeling van mensen op hun competenties is het sleutelwoord. Slaagt deze task, dan is de locatie van de bom bekend.

De opdrachten zijn:

Knowledge
Diverse interactieve kennisopdrachten. Variërend van sport tot kunst en van muziek tot geologie.

Skills
Diversiteit aan doe-opdrachten zoals Logologie, Communicatiemuur, Waterstof transport en Follow the leader, waarbij creativiteit, samenwerken, communicatie en leiderschap centraal staan.

Skills
Diversiteit aan doe-opdrachten zoals Logologie, Communicatiemuur, Waterstof transport en Follow the leader, waarbij creativiteit, samenwerken, communicatie en leiderschap centraal staan.

Attitude
Bijzondere doe-opdrachten zoals Amoebe race, Pamperladder en Constructieopdracht, waarbij out-of-the-box denken, vertrouwen in elkaar en samenwerking een must zijn.

Finalespel en ontmanteling van de bom

Wanneer de groep alle materialen en de locatie heeft bemachtigd, gaat het op zoek naar de bom. Is deze gevonden, dan begint het ontmantelen.

Door verschillende draden te (ont)koppelen en schroeven los te draaien, wordt langzaam duidelijk hoe de bom geopend kan worden. Krijgen ze de bom op tijd open dan treffen ze in het explosief een presentje aan!

Alle informatie + tarieven in één bundel

Ontdek wat wij kunnen betekenen!